Waktu Solat

Khamis, 25 Julai 2013

Sambutan 30 Tahun SMAP Labu (1982-2012)


PENDAHULUAN

Selama 30 Tahun, bermula dengan penubuhan Sekolah Menengah Agama Wilayah Persekutuan (SMAWP) pada tahun 1982 yang kemudiannya dikenali Sekolah Menengah Agama Persekutuan, Labu (SMAP Labu) berbagai kejayaan dan kegemilangan telah dilakar. Berpaksikan kepada nilai-nilai keagamaan tanpa melupakan elemen sains dan teknologi, SMAP Labu telah berjaya melahirkan ramai teknokrat Islam atau yang boleh disingkap sebagai golongan intelektual ulama. Suasana Iklim Dini yang diserapkan dalam segenap kehidupan warga SMAP Labu menjadi aspirasi untuk menggarap usaha melahirkan insan  kamil yang berjaya di dunia dan juga akhirat.

Bersempena dengan itu, sambutan 30 Tahun SMAP Labu dicanangkan untuk meraikan seterusnya menyaksikan kesinambungan berterusan tradisi kecemerlangan dan kegemilangan ini. Sambutan ini juga dilihat mampu menjadi wadah menghimpunankan kembali sebilangan bekas pelajar yang pernah menuntut di sekolah ini.

Di atas usaha itu juga, Alumni SMAP Labu (IKMAL) mengambil peluang untuk mengemukakan cadangan dan input untuk perlaksanaan Sambutan 30 Tahun ini. Moga-moga usaha yang sedikit mampu mendatangkan manfaat kepada semua pihak yang terlibat dalm sambutan ini selain diberkati Allah SWT.
  

OBJEKTIF

  1.  Meraikan kecemerlangan dan kegemilangan yang telah dilakar oleh warga SMAP Labu hasil usaha bersepadu guru-guru dan ibu bapa sejak penubuhannya 30 Tahun yang lalu.
  2. Meneruskan dan mengembalikan tradisi gemilang yang berpaksikan kepada Iklim Dini yang dikecapi oleh SMAP Labu sebagai sebuah sekolah agama berasrama penuh yang ulung di Malaysia.
  3. Merapatkan sillaturahim antara bekas pelajar dan bekas guru dengan warga SMAP Labu sedia ada. Tidak lupa juga meraikan ibu bapa yang telah banyak membantu pihak sekolah.
  4.  Merapatkan sillaturahim dengan masyarakat setempat yang turut sama sikit sebanyak membantu membina persekitaran SMAP Labu selama ini.
  5.  Membina pertalian rapat antara pihak Pentadbiran SMAP Labu, PIBG SMAP Labu dan IKMAL.PRA-SAMBUTAN 30 TAHUN 

FUTSALABU 201220 October 2012
Sport Planet Subang

BOWLABU 201221 October 2012
Alamanda, Putrajaya

PROGRAM KORBAN - 28 October 2012
Kawasan Rumah Pengetua SMAP Labu

FORUM BICARA AD-DIN  - 1 November 2012
Dewan Seri Bestari


SAMBUTAN 30 TAHUN

SABTU 3 NOV
  1. Fun Treasure Hunt - Back to School SMAWiP PJ – SMAP Labu 
  2. Car Boot Sale 
  3. Pameran 
  4. Permainan - Bola Keranjang & Bola Tampar
  5. Majlis Penyampaian Hadiah untuk Treasure Hunt , Pertandingan dll 
Antara gambar-gambar menarik sekitar program:
Kaunter pendaftaran


Bersama Cikgu Ainah Hayati


Bersama Puan Pengetua Cemerlang
Terima kasih kepada pihak sekolah & PIBG, barisan penganjur dan semua yang terlibat. Syabas dan Tahniah!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan